Home>Collectie>Visgraat

Visgraat

Er zijn verschillende motieven waarin parket kan worden gelegd. Momenteel veel voorkomend is visgraat of dubbele visgraat, andere motieven parket zijn bijvoorbeeld Hongaarse punt, Weense punt (alle mogelijk met en zonder bies), mozaiek, etc. De motieven worden door de meesten als 'traditioneel' ervaren maar in combinatie met een moderne vaak lichte kleur erg smaakvol en van deze tijd, een 'mix van klassiek en modern'.

Onze gangbare maten in motieven parket zijn tussen 5 en 35 cm. breed en tussen 30 en 175 cm. lang, waarbij de verhouding van belang is om het verband mooi te houden waarover wij u graag adviseren. Gangbare houtsoorten in motieven parket zijn: Eiken (zowel Amerikaans als Frans), Maple, Noten, Teak, Wengé en zwarte kabbes (Sucipira Preta).

Om het hout te beschermen tegen dagelijks gebruik dient het behandelt te worden met bijvoorbeeld olie, lak, was of wax. Het type behandelen dat aan te raden is stemmen wij af op uw wensen en de intensiviteit van het gebruik. Het pigment in de behandeling beïnvloed de kleur, evenals wij de kleur van het hout kunnen beïnvloeden door onder andere te logen, borstelen, handschrapen, met beitsen te werken, te roken, etc. welke ook in combinatie weer voor een andere kleur zorgen. Behandelen/kleuren doen wij in eigen beheer en in onze showroom staan in totaal ruim 400 verschillende grote voorbeelden van houten vloeren die al behandeld/gekleurd zijn.

Ter indicatie vanaf €80,- p/m2 inclusief montage en B.T.W. (afhankelijk van uw keuze en de situatie).

Onderstaand een aantal voorbeelden.

Top