Home>Collectie>Oude Houten Vloeren

Oude Houten Vloeren

Een verouderde houten vloer kan zowel uit planken als parket bestaan en kan dus recht en in motieven, zoals bijvoorbeeld visgraat of Hongaarse punt, worden gemaakt. Verouderen betekent dat nieuw hout wordt bewerkt zodat het er oud uit gaat zien. Voorbeelden van door ons gebruikte technieken om te verouderen zijn: handschrapen, borstelen, trommelen, roken, logen, etc. Een meer rustieke selectie hout met bijvoorbeeld meer kwasten (ook wel noesten of knoesten genoemd), scheuren, en meer kleurverschillen kan ook voor een oudere uitstraling zorgen.

Het is ook mogelijk om 'echt' oud hout te gebruiken, het nadeel daarvan kan echter zijn dat wij het productieproces daarvan niet altijd meer geheel kunnen waarborgen en dat het niet of minder geschikt kan zijn voor vloerverwarming. Dit verschilt echter per 'echt' oude houten vloer, waarover wij u graag adviseren.

Onze gangbare maten zijn tussen 15 en 50 cm. breed, 120 en 1200 cm. lang en 10 tot 38 mm. dik. Gangbare houtsoorten voor ons zijn: Afzelia, Beuken, Eiken (zowel Frans als Amerikaans), Esdoorn, Essen, Iepen, Iroko, Jatoba, Kersen, Maple, Merbau, Noten (zowel Amerikaans als Europees), Padoek, Panga Panga, Robijn, Teak, Wengé en zwarte kabbes (Sucipira Preta).

Om het hout te beschermen tegen dagelijks gebruik dient het behandelt te worden met bijvoorbeeld olie, lak, was of wax. Het type behandelen dat aan te raden is stemmen wij af op uw wensen en de intensiviteit van het gebruik. Het pigment in de behandeling beïnvloed de kleur, evenals wij de kleur van het hout kunnen beïnvloeden door onder andere te logen, borstelen, handschrapen, met beitsen te werken, te roken, etc. welke ook in combinatie weer voor een andere kleur zorgen. Behandelen/kleuren doen wij in eigen beheer en in onze showroom staan in totaal ruim 400 verschillende grote voorbeelden van houten vloeren die al behandeld/gekleurd zijn.

Ter indicatie vanaf €75,- p/m2 inclusief montage en B.T.W. (afhankelijk van uw keuze en de situatie).

Onderstaand een aantal voorbeelden.

Top