Home>Collectie>Houten Vloeren

Houten Vloeren

Een houten vloer gelegd met planken maken wij zowel in massieve delen als in meerlaagse delen (ook wel bekend als multiplank of duoplank). Vanaf de bovenkant is er geen zichtbaar verschil tussen de massieve plank en de plank die is opgebouwd uit meer lagen. De meerlaagse planken zijn echter het meest geschikt voor vloerverwarming.

Onze gangbare maten zijn tussen 15 en 50 cm. breed, 120 en 1200 cm. lang en 10 tot 38 mm. dik. Gangbare houtsoorten voor ons zijn: Afzelia, Beuken, Eiken (zowel Frans als Amerikaans), Esdoorn, Essen, Iepen, Iroko, Jatoba, Kersen, Maple, Merbau, Noten (zowel Amerikaans als Europees), Padoek, Panga Panga, Robijn, Teak, Wengé en zwarte kabbes (Sucipira Preta).

Om het hout te beschermen tegen dagelijks gebruik dient het behandelt te worden met bijvoorbeeld olie, lak, was of wax. Het type behandelen dat aan te raden is stemmen wij af op uw wensen en de intensiviteit van het toekomstige gebruik. Het pigment in de behandeling beïnvloed de kleur, evenals wij de kleur van het hout kunnen beïnvloeden door onder andere te logen, borstelen, handschrapen, met beitsen te werken, te roken, etc. welke ook in combinatie(s) weer voor een andere kleur zorgen. Behandelen/kleuren doen wij veelal in eigen beheer en in onze showroom staan in totaal ruim 400 verschillende grote voorbeelden van houten vloeren die al behandeld/gekleurd zijn.

Ter indicatie vanaf €65,- p/m2 inclusief montage en B.T.W. (afhankelijk van uw keuze en de situatie).

Onderstaand een aantal voorbeelden.

Top